OVER ONS

Als zakelijk leider (Anke) en artistiek leider/regisseur (Cara) zijn wij o.a. werkzaam bij Theatergroep Eenhoorn, een groep die als dagbesteding onderdeel is van de zorginstelling Esdégé-Reigersdaal. Sinds de start van onze samenwerking bij deze theatergroep was er direct een klik tussen ons – niet alleen op het gebied van theatermaken in de gehandicaptensector, maar ook vanwege de kijk op de wereld en gevoel voor schoonheid van het alledaagse. Samen met de andere collega’s en (uiteraard) de acteurs, ontstonden er in de afgelopen jaren mooie theaterproducties. Empowerment, verbinding en inclusie zijn kernwaarden die typerend zijn voor de manier van werken binnen Theatergroep Eenhoorn. Deze waarden bleken zo waardevol te zijn voor de doelgroep en de samenleving, dat de wens ontstond de methode te gaan perfectioneren en met anderen te delen. Het resultaat is het handboek Zure Bommen & Bonbons.

Cara is ervan overtuigd dat het de hoogste tijd is om in deze verbale en snelle samenleving echte aandacht te creëren voor bijzondere mensen. Om hun verhaal voor het voetlicht te brengen, is het noodzakelijk dat we aandacht hebben voor het ontwikkelen van communicatie- en expressievormen. Ieder mens verdient een podium!

Ook Anke vindt dat iedereen een uniek verhaal te vertellen heeft. Ze gelooft dat het delen van deze verhalen de wereld mooier maakt. Juist omdat het luisteren (of kijken) naar verhalen meer empathie oplevert. Dat is zelfs wetenschappelijk onderzocht en (!) bewezen. Dus laat al die verhalen door de straten gonzen en de verbeelding prikkelen. Onze samenleving is er aan toe om volop te bloeien.

Benieuwd naar onze werkwijze of behoefte aan training? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via info@kiemtheater.com