als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.

K. Schippers

Over Ons

Terwijl (of mede doordat) de maatschappelijke verharding naar het ongewone ons begon op te vallen, was voor ons de tijd rijp voor de oprichting van Kiem Kunst. De VOF ondersteunt initiatieven bij het opzetten en uitvoeren van kunstprojecten met en voor mensen met een beperking. Met deze kunstprojecten willen wij mensen met een beperking een podium geven, meer zichtbaarheid creëren en inclusie bevorderen. Kiem Kunst wil impact creëren en een meerwaarde zijn voor onze samenleving. Empowerment, verbinding en inclusie zijn kernwaarden die typerend zijn onze manier van werken.

Naast de Kiem Theater Training en het handboek Zure Bommen & Bonbons, zijn wij in te huren voor het meedenken en/of opzetten van (educatieve) kunstprojecten. Niets is te gek. Neem gerust contact met ons op.

 

Reacties n.a.v. het boek

     “De anekdotes geven het geschrevene handen en voeten en plaatsen alle acties meteen in de praktijk.”

     “Als professioneel theaterdocent vond ik het prettig om te lezen dat er nog veel zaken vrij werden gehouden en niet alles werd voorgekauwd. Soms was een richting al sturend genoeg.”

     “Naast de prachtige vormgeving van het boek zijn ook de kaartjes leuk, verrassend en heel handig.”

     “Heel fijn dat er eindelijk een boek op de markt is over dit werk dat zowel praktisch is als informatief.”

Anke Purmer (1984) is in Utrecht afgestudeerd aan de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming en behaalde vervolgens in Tilburg haar master in de Kunsteducatie. In de afgelopen tien jaar heeft zij ervaring opgedaan in het bedenken en uitvoeren van diverse culturele en kunstzinnige projecten. Daarnaast is ze actief als fotografisch vormgever. Anke vindt dat iedereen een uniek verhaal te vertellen heeft. Ze gelooft dat het delen van deze verhalen de wereld mooier maakt.

Cara Stolp (1965) is afgestudeerd als regisseur en dramadocent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Kampen. Ze heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het werken met theater als middel en als doel met diverse groepen. Onder hen mensen met een verstandelijke beperking, psychische en/of verslavingsproblematiek, niet-aangeboren hersenletsel, kinderen en ouderen. Cara is ervan overtuigd dat het de hoogste tijd is om in deze verbale en snelle samenleving echte belangstelling te creëren voor bijzondere mensen. Eén van de manieren om dat te doen is om hun verhaal te laten zien. Ieder mens verdient immers een podium!

    Copyright © 2024 Kiem Kunst - Design door Pauler