waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten veel meer te beleven valt?

LOESJE

Zure Bommen & Bonbons

Zure Bommen & Bonbons is het allereerste handboek voor theater maken met mensen met een verstandelijke beperking. Het boek neemt je mee langs reeksen verrassend leuke activiteiten die leiden tot een voorstelling. Of niet. Met de komst van Zure Bommen & Bonbons, is het belangrijkste dat er een theatermethodiek met spelvormen beschikbaar is voor mensen met een verstandelijke beperking zodat dit medium veel breder ingezet kan worden voor deze doelgroep. In het boek wordt de Kiem Theater Methodiek uitgebreid behandeld.

In onze maatschappij, waar cliënten geïntegreerd in de wijk wonen, biedt de Kiem Theater Methodiek een heel concreet hulpmiddel om sociale tools te ontwikkelen hierdoor wordt de persoonlijke integratie succesvol ondersteund en daarmee de verbinding, inclusie en empowerment vergroot.

Wij geloven dat kunst en cultuur het verschil maken in een meer inclusieve en diverse maatschappij. Het klinkt heel groot, maar het is juist zo eenvoudig. Ieder kind dat zich ontwikkelt leert de wereld kennen door middel van spel. Juist door dit spel en plezier bewust in te zetten bij mensen met een verstandelijke beperking creëer je enthousiasme, verwondering en lef. Niet langer praten, maar doen.

Laten we gaan starten? Jaaaaaaa!

Ont-Wikkel

Na het uitbrengen van het boek Zure Bommen & Bonbons, heeft Kiem Kunst een nieuwe uitgave ontwikkeld, dit keer in het bijzonder voor het voortgezet speciaal onderwijs.

Met veel plezier verzorgde Kiem Kunst de afgelopen 3 jaar theaterlessen voor de onderbouwklassen van het Heliomare College Alkmaar. Die lessen leverden hen allerlei nieuwe inzichten op. Inzichten die zij graag met anderen willen delen. Zodoende ontstond Ont-Wikkel – de waarde van theater in het speciaal onderwijs.

Met Ont-Wikkel wil Kiem Kunst zoveel mogelijk kunstprofessionals en docenten in het (voortgezet) speciaal onderwijs inspireren om aan de slag te gaan met theaterwerkvormen in de klas. Door creatieve vakken, zoals theater, leren leerlingen zich te uiten, te verschijnen aan de ander en daardoor mens te zijn in de wereld, zonder de belemmering van hun beperking. Ook werd ons idee bevestigd dat theater, hoe klein ook, een bijdrage levert aan de persoonlijke groei van de leerlingen.

Ont-Wikkel is een uitgave met veel aandacht voor het creëren van verbinding en inclusie. Bij de uitgave hoort ook een set met activiteitenkaarten. Zie het als een zetje in de rug om zelf in de klas te experimenteren. De set bestaat uit 5 thema’s: feest, ontmoeten, vriendschap, winkelen en op reis. Bij elk thema zijn er 10 activiteiten en suggesties voor een presentatie uitgeschreven. Ook zijn er een aantal energizers en concentratieoefeningen aan toegevoegd.

Reviews

Twijfel je of Zure Bommen & Bonbons wat voor jou is? Bekijk dan deze videoreview van Gwen.

Copyright © 2024 Kiem Kunst - Design door Pauler